Over Muzenforum

Op acht zondagen per jaar, van september tot en met april, organiseert Muzenforum concerten van klassieke kamermuziek. 
De geschiedenis van Muzenforum gaat vijfenzestig jaar terug, naar de Tweede Wereldoorlog, toen de eerste concerten van kamermuziek werden uitgevoerd. Dit gebeurde in huiselijke kring, in Bloemendaalse huiskamers, met als doel illegale artiesten - die zich niet wilden aansluiten bij de 'Kultuurkamer' - bij te staan. 

 

Een prachtige lokatie

De locatie voor de Muzenformconcerten is het mooie gemeentehuis van Bloemendaal. De concerten beginnen om 11.00 uur. 
Adres: Bloemendaalseweg 158, 2051 GJ Bloemendaal. 

Programmering

Uitgangspunt bij het programmeren van de Muzenforumconcerten is musici van hoge kwaliteit, solo of in kleine ensembles, klassieke en eigentijdse kamermuziek te laten spelen. Daarbij wordt een grote diversiteit aan ensembles geprogrammeerd: van solisten tot ensembles van twaalf musici, zowel instrumenteel als vocaal. Vaak geven de musici voorafgaande aan de concerten een korte toelichting. 
Muzenforum richt zich ook op het engageren van jonge, veelbelovende musici die aan het begin van hun carrière staan. 

MISSIE 
Stichting Muzenforum brengt kamermuziek van professionele en hoge kwaliteit op acht maandelijkse zondagochtenden in de Burgerzaal van het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. 
Samen met onze gemeente zien wij het maatschappelijk belang om onze concerten toegankelijk te maken en dichtbij ons publiek te brengen. Daarnaast is er een cultureel-educatief belang om ons publiek in de breedte en door alle leeftijden heen te dienen. Daarin trekken wij graag met de gemeente op. 
In onze programmering hopen wij dit alles tot uiting te brengen. Ook de ontstaansgeschiedenis van Muzenforum is er richtinggevend in. Sinds het 'l’art pour lard' van het Hongaars Kwartet in de salons van de laatste oorlogsjaren, heeft ons podium het publiek vaak kennis laten maken met Nederlands talent dat een grote toekomst tegemoet ging. 
Onze organisatie stoelt volledig op vrijwilligers en is als algemeen nut bevorderende instelling geregistreerd. Onze middelen komen voort uit de recettes van de concerten, sponsorgelden en subsidies. Voor bijzondere activiteiten worden wij ondersteund door een Vriendenstichting. 

Contactadres


Stichting Muzenforum Bloemendaal 
De Genestetweg 24 
2061 VC Bloemendaal 
023-5259490


info@muzenforum.nl 

 

Telefoonnummer voor entreekaarten en abonnementen: 0251-653100 

Bestuur


Het bestuur wordt gevormd door muziekliefhebbers uit de gemeente Bloemendaal en omliggende gemeenten die belangeloos in hun vrije tijd de concerten organiseren. Het bestuur bestaat uit: 
Paul van Spiegel, voorzitter 
Fokko Venhuizen, penningmeester 
Cathelijne Noorland, programmering 
Pia van Boven, communicatie 
Sjaak Dekkers, algemeen bestuurslid 
Erna Doekes-de Bruyn, secretariaat


Daarnaast is een aantal vrijwilligers actief: 
Harriet Booij-Venekamp
Theo Canjels

Siebe de Vries

Caroline de Muinck Keizer